Vad händer framöver?

Haile Matheme var ju, som vi tidigre nämnt, väldigt nöjd med operationen. All tumörvävnad är borta och cellgiftet har fått verka i buken under 90 minuter. Är han fisk nu då? Nja riktigt så enkelt är det inte. Det tar ca fyra månader för cellgiftet att gå ut ur kroppens system och organ. Tarmarna skall hitta sin plats och få igång sin funktion och musklerna ska byggas upp på nytt. Detta tar energi. Massor med energi. Vi har ställt oss frågan om man nån gång kommer kunna bli frisk och tydligen kan man bli friskförklarad efter fem år. Dock tror jag att vi får lära oss leva med rädslan över att skitsjukdommen smyger sig på igen. Det som kommer hända de kommande åren är prover där man tittar på cancermarkörer i blodet var tredje månad i två år framöver. Man kommer röntga buken var sjätte månad för att hålla koll på växande förändringar. Efter två år görs röntgen en gång om året och  blodprov en gång i halvåret. Men denna cancerformen är ju inte som andra. Den visar sig inte så lätt i blodet eftersom cellerna inte är blodförsörjande. Röntgenplåtarna är också svårtydda då det är svårt att utskilja tumörvävnad från   ofarliga förändringar i vävnaden. Med andra ord kan proverna se bra ut och visa på "normala förhållanden", som inför denna operationen, men inuti buken kan ändå skiten växa. Cancern har 1-2 år på sig att växa innan det syns   på några prover. Så svaret på om vi nån gång kan andas ut är nej. Det kommer alltid att finnas en rädsla för att cancer kommit/kommer tillbaka. Det gäller bara att lära sig leva med denna rädsla och att leva som om Andreas kommer bli frisk. Något annat finns inte.

Sofie 
Nonne
2014-03-13 @ 12:09:12

Det är så klokt tänkt och så viktig slutsats du drar. Vi SKA verkligen tro och hoppas på att allt blir bra. Många kramar till er/

Pappa o Elaine
2014-03-13 @ 14:34:48

Upp på barriären! Klart som faaaan att det blir bra!!!!!!

Camilla
2014-03-13 @ 23:40:39

Skönt att Andreas inte hat blivit fisk! Fast han kanske är det ändå kom jag på... Vad har du för stjärntecken?
Men kloka ord. Oro kan förstöra det fina i nuet ä? Men förstår att den kam vara svår att hålla stången. Tycket ni ät tuffa och gillar er fighting spirit. Bra att ni talar om hur ni väljer att tackla detta framöver. Vi är med er 100 %.

Hasse
2014-03-14 @ 16:52:21

Kan bara hålla med allt klokt som sagts här. En sjuk person önskar sig bara en sak medans en frisk önskar sig många saker!
Kramar från Öland
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

cellsamt.blogg.se

Här kan ni följa mig och vad som händer framöver. Ska försöka hålla er uppdaterade med aktuella datum, frågor, prover och tankar. Antar att orken kommer vara varierande periodvis och därmed också inläggens mängd och längd.

RSS 2.0